Jeremia 29:11-12

“Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren.”

Heeft God nu eigenlijk wel het beste met de mens voor? Er is namelijk nog zoveel ellende, pijn en moeite in de wereld. Als God liefde is…
Deze tekst uit de bijbel laat een God zien die heel persoonlijk betrokkenen is bij mensen. Moet je lezen wat God hier zegt: Ik heb jullie geluk voor ogen. God heeft ons geluk voor ogen. Hij heeft jouw geluk voor ogen.
De toekomst is hoopvol omdat God zich ermee bemoeit. Hij ziet ook dat deze wereld gebroken is en dat het niet altijd makkelijk is om te leven. Daarom zegt heeft Hij het ook over ‘aanroepen en bidden’. Hij wil geroepen worden en Hij zal luisteren. Niet om zomaar onze wensen te vervullen maar om ons een gelukkige en hoopvolle toekomst te geven.

Christelijke feestdagen

Door de feestdagen van het christendom te bekijken leer je veel van de betekenis van deze godsdienst. De betekenis van elke christelijke feestdag staat hieronder beschreven. Als je alle feestdagen bekijkt dan zul je zien dat de persoon Jezus Christus steeds [...]

2019-03-16T12:45:14+01:00
Ga naar de bovenkant