Goede Vrijdag en Pasen

[threecol_one]

De kruisiging van Jezus

krusiiging

Een van de meest indrukwekkende momenten in het leven van Jezus is zijn kruisiging. Hoewel Jezus veel aanhangers had en populair was bij het volk kwam er toch een einde aan Zijn leven. Hoe kon dit gebeuren?

[/threecol_one] [threecol_one]

Waarom is Goede Vrijdag goed?

jezus boodschap

Een goede vraag. Op Goede Vrijdag staan we stil bij het lijden en sterven van Jezus Christus. Een indringende gebeurtenis die moeite, pijn, verdriet of misschien wel afkeer kan opwekken. Waarom is Goede Vrijdag goed?

[/threecol_one] [threecol_one_last]

De opstanding van Jezus

leeg graf

Jezus’ opstanding uit de dood is de kern van het christelijk geloof. Hoe staat het verhaal in de Bijbel en wat betekent het?

[/threecol_one_last]

[hr]

[threecol_one]

Wat betekent Pasen?

jesus

Pasen is het belangrijkste christelijke feest. Toch weten veel mensen niet meer wat er met Pasen gevierd wordt. Wat is de betekenis van het christelijke Paasfeest?

[/threecol_one] [threecol_one]

Wie is Jezus?

jesus

Bijna iedereen kent de naam Jezus. Zelfs nu, 2000 jaar na zijn dood, wordt zijn naam nog steeds iedere dag door vele miljoenen in de mond genomen. Hetzij met eerbied, hetzij als stopwoord.

[/threecol_one] [threecol_one_last]

Waarom zou jij je druk maken om Jezus?

kerk

Jezus heeft echt bestaan. Hij is geen sprookjesfiguur en echt niet verzonnen. Ook de historische wetenschap kan niet meer om zijn bestaan heen. Er zijn in de loop der jaren te veel wetenschappelijk bewijzen voor Zijn bestaan naar boven gekomen. Wil je iets lezen over de bewijzen? Klik dan de link hieronder aan. Heeft Jezus echt bestaan?

[/threecol_one_last]