Waarom zou jij je druk maken om Jezus?

Hieronder vind je een aantal goede redenen om je druk te maken om Jezus. Ze zijn regelrecht afkomstig uit het gelijknamige boekje van Michael Green.

Omdat Hij echt bestaan heeft

Jezus heeft echt bestaan. Hij is geen sprookjesfiguur en echt niet verzonnen. Ook de historische wetenschap kan niet meer om zijn bestaan heen. Er zijn in de loop der jaren te veel wetenschappelijk bewijzen voor Zijn bestaan naar boven gekomen. Wil je iets lezen over de bewijzen? Klik dan de link hieronder aan. Heeft Jezus echt bestaan?

Omdat Hij de ideale mens is

Als we in de evangeliën lezen hoe het leven van Jezus verliep dat zien we wat voor een mens Jezus was. Het is zo hoogstaand, en ook zo onverwacht, dat niemand het zou kunnen verzinnen. Dit leven is volmaakt. Een ander woord valt er niet voor te bedenken. Als mensen zeggen dat Zijn leven niet echt bijzonder was dan weet ik zeker dat ze zich eigenlijk niet in Hem verdiept hebben.

Omdat zijn aanbod uniek is

Jezus zegt dat niemand God kent als zijn persoonlijke Vader in de hemel, behalve Hijzelf. Hij voegt er aan toe dat de mensen deze intieme relatie alleen kunnen aangaan via Hem. Vervolgens komt Hij met het meest fantastische aanbod dat over de lippen van een mens gekomen is: “Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven”. Wanneer je zo’n geweldig aanbod krijgt, nog helemaal voor niets ook, dan is er volgens mij alle reden om je juist wel druk te maken om deze Jezus. Onderzoek alle godsdiensten op de hele wereld maar. Nergens zul je een vergelijkbaar aanbod tegenkomen.

Omdat Hij van je houdt

Echte liefde is krachtig. Echte liefde is duurzaam. Echte liefde zoekt zichzelf niet. Echte liefde verdraagt geen smet op het blazoen van de ander. Echte liefde kan alles verdragen. Echte liefde is bereid voor e geliefde te lijden. Echte liefde is bereid voor de geliefde te sterven. Dat is althans de liefde die Jezus Christus voor ons koestert. Hij houdt van ons. Dit is niet omdat Hij ons zo aantrekkelijk vindt, niet omdat wij het verdienen, maar eenvoudig omdat Hij liefde is.

Omdat Hij je roept

Jezus deed een uitdaging naar de mensen uit de tijd toen Hij op aarde was. Deze uitdaging geldt nog steeds. Jezus zegt tegen jou, terwijl je dit leest: “Kom tot Mij”. Je weet misschien nog niet zo veel van Jezus, maar wel genoeg om je helemaal aan Hem te kunnen toevertrouwen. Het is een kwestie van willen.

Wat ga je doen?

Wil je meer lezen over deze argumenten? Lees dan het onderstaande boekje:
Waarom zou ik me druk maken om Jezus? (Michael Green)

Genesis

Het eerste boek van de Bijbel heet Genesis. Deze naam betekent 'wording' en geeft direct aan waar het boek over gaat. In Genesis staat de schepping, het ontstaan van de aarde beschreven. Naast de schepping komt een ander belangrijk verhaal aan de orde: [...]

Rust

Heeft u in de vakantieperiode kunnen ontspannen? Bent u tot rust gekomen? Is het herkenbaar dat je in het weekend of na de vakantie na de eerste werkdag het idee hebt dat de rust alweer verdwenen is? De vakantieperiode is [...]

Waarom zou jij je druk maken om Jezus?

Hieronder vind je een aantal goede redenen om je druk te maken om Jezus. Ze zijn regelrecht afkomstig uit het gelijknamige boekje van Michael Green. Omdat Hij echt bestaan heeft Jezus heeft echt bestaan. Hij is geen sprookjesfiguur en echt [...]

2019-03-16T12:07:40+01:00
Ga naar de bovenkant