[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”2_3″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Veel mensen zien God als Sinterklaas. Een oude man met een witte baard die één keer per jaar op bezoek komt om ons te verwennen. Een beeld van God dat populair is. Er is wel een God maar gelukkig bemoeid Hij zich niet al te veel met mijn leven. Het is wel fijn als Hij ervoor zorgt dat ik een goed leven heb.

Je begrijpt dat ik moeilijk kan leven met de vergelijking. Hij is te simpel. Te makkelijk. Het is een vergelijking die geen rekening houdt met wie God nu eigenlijk is.

De vergelijking die wel opgaat is die van dat God goed is. Hij heeft het goede voor met mensen. Waar het alleen misgaat is het feit dat de Sint maar één keer per jaar langskomt. Dat lijkt in niets op de God die we tegenkomen in de Bijbel en ik denk tegen te komen in mijn eigen leven. Ik denk een God te kennen die betrokken is en niet voor een jaar verdwijnt naar Spanje.

Natuurlijk bestaat er ook het beeld dat God net zoals Sinterklaas straf geeft als je ‘stout’ bent geweest. Het klopt dat God het goede leven voorheeft met mensen. Dat betekent dat wij God liefhebben boven alles en de mensen om ons heen als onszelf. De straf die God belooft op onrecht en zonde is niet bedoeld als dreigement. Het is de bedoeling dat mensen het leven zo leven als Hij het altijd bedoeld heeft.

Het is overigens niet zo dat we Gods liefde kunnen afdwingen door ons goede gedrag. God zegt niet: “Wie zoet is krijgt lekkers…” God houdt van mensen en verlangt naar onze liefde. Wanneer je God liefhebt heeft dit uiteindelijk altijd met je woorden en daden te maken. Het is alleen nooit een voorwaarde. Zijn liefde is onvooorwaardelijk.!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ spacing=”yes” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_image_id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”20″ margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_blog layout=”grid” blog_grid_columns=”1″ blog_grid_column_spacing=”” blog_masonry_grid_ratio=”” blog_masonry_width_double=”” equal_heights=”no” number_posts=”1″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” orderby=”rand” order=”DESC” thumbnail=”yes” title=”yes” title_link=”yes” content_alignment=”” excerpt=”” excerpt_length=”43″ strip_html=”yes” meta_all=”no” meta_author=”yes” meta_categories=”yes” meta_comments=”yes” meta_date=”yes” meta_link=”yes” meta_tags=”yes” scrolling=”no” grid_box_color=”#cdd16e” grid_element_color=”” grid_separator_style_type=”none” grid_separator_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]