[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”2_3″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

[ecp code=”AddThis”]

Heel veel mensen bidden. Ze spreken een gebed uit en zeggen dat ze daar baat bij hebben. Christenen bidden ook. Wat is bidden eigenlijk?

Wat is bidden?

Bidden is praten met God. Voor veel mensen is dit net zo reëel als wanneer je bij Hem op bezoek kon gaan. Ze ervaren dat hun woorden niet verdwijnen in het luchtledige. Alles wat je zegt of denkt, hoort God. Hij zit klaar om naar je te luisteren, één en al oor. Ook als je niet hardop bidt, hoort Hij je. Dat is even wennen misschien, maar het is ook een mooie gedachte. Denk je eens in: God heeft 24 uur per dag belangstelling voor je! Hij kent je gedachten en wil niets liever dan dat je met je verhaal naar Hem toekomt. Hij zal je niet wijzen op zijn toch al volle agenda; bij Hem hoef je niet te wachten tot je aan de beurt bent.

Misschien vraag jij je af wat je wel en niet tegen God kunt zeggen. Dan is het goed om God te zien als iemand die graag met je wil praten. Hij wil graag horen wat je denkt en voelt, wat je diep van binnen bezighoudt. Niet at Hij dat anders niet zou weten, maar Hij wil het graag van jou zelf horen. Hij zoekt contact. Soms kun je er verschrikkelijk behoefte aan hebben om je hart te luchten. Dat kan bij God.

Bidden is dus eigenlijk: je hart uitstorten. Inclusief de dingen die je moeilijk vindt, waar je tegenop ziet, waar je verdriet om hebt. In gebed horen je vragen en je zorgen thuis, maar ook de dingen waar je blij van wordt en waar je dankbaar voor bent.

De Bijbel lezen

Lees je Bijbel bidt elke dag opdat je groeien mag’. Een heel simpel liedje met een hele wijze les. Door het gebed richten we ons op God en uiten we ons naar Hem toe. Door het lezen van de Bijbel kunnen we naar Hem luisteren.

God wacht op ons gebed

Wat God graag wil, heeft te maken met wat goed is voor mensen. God voelt zich verbonden met de mensheid. God kiest voor mensen die Hem nodig hebben. Hij heeft een plan, een bedoeling met mensen, we noemen dit een ‘heilsplan’. En in dit plan hebben onze gebeden een plaats.

Hoort God onze gebeden?

Kijk naar Abraham in het verhaal van Sodom en Gomorra. Als God deze steden wil verwoesten smeekt Abraham God om het niet te doen. Dat is ook bidden. Het opnemen voor anderen in nood. Dat betekent overigens niet dat God alles doet wat wij vragen. Maar ons gebed krijgt een plaats in zijn plan met de wereld. Natuurlijk kan God dit alles realiseren zonder ons. Hij weet wel wat mensen nodig hebben, maar vaak wacht Hij erop tot we er om vragen. God kan dingen veranderen en jouw gebed is een belangrijk middel om dat ook te laten gebeuren.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_blog layout=”grid” blog_grid_columns=”1″ blog_grid_column_spacing=”” blog_masonry_grid_ratio=”” blog_masonry_width_double=”” equal_heights=”no” number_posts=”2″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” orderby=”rand” order=”DESC” thumbnail=”yes” title=”yes” title_link=”yes” content_alignment=”” excerpt=”” excerpt_length=”43″ strip_html=”yes” meta_all=”no” meta_author=”yes” meta_categories=”yes” meta_comments=”yes” meta_date=”yes” meta_link=”yes” meta_tags=”yes” scrolling=”no” grid_box_color=”#cdd16e” grid_element_color=”” grid_separator_style_type=”none” grid_separator_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]