[ecp code=”AddThis”]

Ik merk regelmatig dat mensen het christelijk geloof vreemd, raar of dwaas vinden. Nou, daar ben ik het helemaal mee eens. Het christelijk geloof is een vreemd geloof. Er zijn elementen van dit geloof die niet te begrijpen zijn. Hoe hard je ook je best doet, je krijgt dit geloof gewoon niet klein.

Misschien vind je het raar dat ik dit zeg over het christelijk geloof. Is deze website niet juist bedoeld om het christelijk geloof min of meer te promoten? Wil ik niet juist alle positieve kanten laten zien? Jazeker, dat wil ik. Aan de andere kant wil ik ook eerlijk zijn. Niet alles binnen het christelijk geloof is altijd even goed of snel te begrijpen. Soms is het best lastig om te geloven. Ik ben voor de volle 100 procent overtuigd christen , maar toch verwarren dingen me soms. Ze gaan me boven de pet!

Waarom geloven?
Misschien vraag jij je wel af waarom ik dan geloof . Wie gelooft er nou in iets wat vreemd, raar of dwaas is? Weet je waarom? Omdat er in die dwaze verhalen en ideeën een geweldige boodschap zit. Als je iets verder kijkt , valt er heel veel moois te ontdekken…

Bewuste keuze van God
Het is bijna kerst . De betekenis van het kerstfeest is dat de persoon Jezus Christus 2000 jaar geleden geboren werd. Weet je wat nu echt de diepe betekenis van kerst is? God kwam als mens naar de aarde. Waarom? Omdat Hij heel erg veel van mensen houdt. Jezus kwam als mens op aarde om uiteindelijk te sterven aan een kruis. Dit was geen slechte afloop van een boeiende persoon. Nee, dit was een bewuste keuze van God om aan ons te tonen hoeveel Hij om mensen geeft. Hij toonde ermee aan hoeveel Hij om jou en mij geeft.

Vreemd verhaal?
Vind jij het een vreemd verhaal? Ik kan het mij voorstellen als dit verhaal nieuw voor je is. Als het vreemd, raar en misschien wel dwaas overkomt. Welke God komt nou als mens naar de aarde en kiest ervoor om te sterven aan een kruis? Mijn God, de God van het christendom deed het. Weet je wat Hij nog meer deed? Hij stond na drie dagen op uit de dood. Misschien vind je dat ik het nu te gek maak. Misschien… Denk er eens over na. Misschien vind je achter deze dwaasheid wel de bedoeling van God. Om jouw te tonen hoeveel Hij om je geeft! Ik schreef aan het begin al dat ik soms dingen ook niet altijd even goed begrijp. Het vreemde is alleen dat ik merk dat Jezus mij niet loslaat. Hij laat mij niet aanmodderen. Ik ervaar in mijn leven dat deze Jezus Christus een realiteit is en mij in mijn leven bij de hand neemt. Hij helpt mij langzaam de dingen van het leven te begrijpen. En het mooiste van alles: Hij leert mij steeds beter begrijpen hoeveel Hij om mij geeft en Hij helpt mij om van Hem te houden. Of dat dwaas is maakt mij eigenlijk niet zo veel uit