Is er iets (leven) na de dood?

Is dood ook echt dood? Is er na dit leven nog meer of houdt het gewoon op? Wat geloven christenen hierover? Is het echt waar dat ze geloven dat er meer is na dit leven?

Het christelijk geloof belijdt inderdaad dat dit leven niet alles is. Er is meer! Na de dood zal er ook nog leven zijn. Dit aardse leven is mooi maar heeft ook gebrokenheid in zich. In bijna alle om ons heen zien we dat er door alle mooie en fijne dingen een barst loopt. Binnen het christelijk geloof wordt beleden dat straks in de toekomst voorbij de dood een leven is zonder barsten. Het perspectief is dat God een nieuwe aarde zal maken (scheppen) waar alles goed is. Zo goed als hij de aarde in eerste instantie ook bedoeld heeft.

Wat heeft dit precies voor consequenties? Het geeft rust dat we als mens niet alles uit het leven te halen omdat het eindigt. De toekomst ziet er voor een christen anders uit. Hij of zij gelooft dat na dit leven er nog een heel leven voor zich heeft. Een leven met God. Een leven zonder ziekte, pijn en ellende.

Is er iets na de dood? Nogmaals, een goede vraag. Niemand kan het vertellen want er nog nooit iemand terug gekomen. Hoewel? Het christelijk gelooft belijdt dat Jezus is teruggekomen uit de dood. Hij heeft ervoor gezorgd dat we verder kunnen kijken dan het einde van dit leven op aarde. Dat geeft een heel ander perspectief op de toekomst. Dit leven is niet alles. Er is meer. Straks na de dood is er nog een toekomst met God.

Jezus en de Heilige Geest

Toen Jezus de aarde verliet beloofde Hij aan zijn discipelen de komst van de Heilige Geest. Je vraagt je misschien af waarom Jezus niet op de aarde bleef. Het zou toch juist fantastisch zijn als Jezus nu nog op de aarde [...]

2019-03-15T11:26:54+01:00
Ga naar de bovenkant