[ecp code=”AddThis”]

Toen Jezus de aarde verliet beloofde Hij aan zijn discipelen de komst van de Heilige Geest. Je vraagt je misschien af waarom Jezus niet op de aarde bleef. Het zou toch juist fantastisch zijn als Jezus nu nog op de aarde zou rondlopen. Dan zou Hij zelf iedereen kunnen overtuigen dat Hij de Zoon van God is. Toch vond Jezus het nodig om naar Zijn Vader te gaan. Jezus zei tegen zijn discipelen zelfs dat het beter was dat Hij weg zou gaan. “Als Ik niet weg ga dan kan de Heilige Geest niet komen”.

Drie manieren
Het is best lastig uit te leggen wie de Heilige Geest is. De Heilige Geest wordt ook wel de ‘Geest van God’ genoemd. In de Bijbel wordt op drie manier over God gesproken. Je zou kunnen zeggen dat God zich op drie verschillende manier laat zien. Zo spreekt God over zichzelf als Vader en Schepper. Daarnaast laat God zich zien in Jezus Christus. God maakt zichzelf als mens zichtbaar aan de wereld. Als derde wordt er over God gesproken als Heilige Geest.

Geen kracht maar persoon
De Geest komt meestal ter sprake als de manier waarop God in de wereld en in mensen ‘werkt’ of aanwezig is. Het is van belang om op te merken dat de Geest niet een kracht is of energie maar God zelf in persoon.

Intiemer kan niet
Jezus vond het belangrijk dat de Geest kwam omdat Hij dan op een hele andere manier op aarde kon en kan zijn. Toen Jezus hier op aarde rondliep kon Hij ‘BIJ’ de mensen zijn. Nu de Heilige Geest is gekomen kan Hij ‘IN’ de mensen zijn. Er wordt wel eens gezegd dat Jezus heel dichtbij mensen wil zijn. Eigenlijk is het door de Geest nog veel sterker. God heeft de mens zo lief dat Hij door Jezus via de Heilige Geest in je wil wonen. Best lastig om te begrijpen maar Liefdevoller en intiemer kan niet!